Mikä mies se Puranen oikein on?

Kuka sinua valmentaa johtajana?

”Ilman sinua tätä yritystä ei todennäköisesti enää olisi. Kiitos.” tuumaili puhelimessa eräs toimitusjohtaja puhelussa joulun tienoilla. Rehellinen ja lämmin kiitos lämmittää aina. Minulla oli sormeni pelissä, mutta oma roolini on auttaa toimitusjohtajia oivaltamaan miten tehdään kannattavaa bisnestä ja keskittymään olennaiseen. Toimitusjohtaja itse päättää, ottaako vinkeistä vaarin vai ei.

Neljä tyypillisintä tilannetta milloin minun ja toimitusjohtajan tai yrittäjän tiet kohtaavat;

  1. Firman kippari haluaa yritykselleen lisää liikevaihtoa ja paremman tuloksen.
  2. Firma on menossa nenälleen, ja kurssi pitää kääntää. Vauhdilla.
  3. Minua suositellaan johonkin tiettyyn ongelmaan liittyen.
  4. Huomaan lukujen tms. kautta, että voisin erittäin todennäköisesti auttaa jotain yritystä.

Työni ja intohimoni on auttaa PK-yritysten johtajia tekemään parempaa bisnestä. Joskus halutaan tuloslaskelman yläpäähän isompia numeroita, joskus viivan alle halutaan paksumpaa siivua. Bisnesosaaminen ja ammattimainen johtaminen auttaa molemmissa.

”On eri asia tehdä asiat oikein, kun oikeita asioita.” Peter F Drucker

Näiden rustailujen takana olen minä, Tero Puranen, Ammattijohtaja.fi:n perustaja. Ammattijohtaja-blogin ajatuksena on auttaa kaikkia johtamistyössä toimivia yrittäjiä, johtajia sekä tulevaisuuden vastuunkantajia. Pyrin jakamaan blogissa säännöllisesti konkreettisia vinkkejä bisnesosaamiseen, johtamiseen, myyntiin ja markkinointiin liittyen.

Tero Puranen Ammattijohtaja.fi

Tero Puranen Ammattijohtaja.fi

 

Koulutukseltani olen SLK-merkonomi. LinkedIn-profiili täällä. Loputon uteliaisuus ajaa minua kurkistamaan nurkan taakse ja kyselemään kaikenlaista. Lähestyn oppimista itämaiseen tapaan: en usko olevani koskaan valmis. Esimerkkinä toimikoon ratsastus: opettelen ratsastusta, koska pelkään hevosia. Rohkea rokan syö.

”Ihminen joka ei tee virheitä, ei tavallisesti tee muutakaan.” William Magee

Ammattijohtaja.fi on toinen yritykseni. Ensimmäinen ei mennyt lopulta ihan putkeen, mutta opetti sitäkin enemmän. Tein mediatilan myyntiä ja myin yksin enemmän kuin viiden hengen myyntitiimi. Nastaa aikaa ja pitkiä päiviä.

Ammattijohtaja.fi keskittyy a) laittamaan organisaatioiden johtamista kuntoon 10 johtamisen työkalun avulla ja b) kehittämään johtajien bisnesosaamista ja Sponsorointihakemus.com:ssa laitetaan sponsorointiasiat kuntoon.

”Päättäminen on johtajan erikoistehtävä.” Peter F Drucker

Minua on valmennettu ammattijohtajaksi vuosia. Minulla on tällä hetkellä (kevät 2015) kaksi valmentajaa. Molemmat ammattijohtajia. Esimerkiksi tämä (linkki) ei ole mielestäni ammattimaista johtamista. Komitea kun on yksi keino siirtää päätöstä. Päättämätön johtaja saa jahkailullaan organisaationsa juntturaan, jumiin.

”Liikkeenjohdon suurta ivaa on se, että epäpätevän toimitusjohtajan on paljon helpompi pitää työnsä kuin epäpätevän alaisen.” Warren Buffet

Mielestäni tärkeintä tässä kaikessa on ymmärtää se, että hyvä johtaminen on ilmaista. Uskon vahvasti hyvään ja ammattitaitoiseen johtamiseen. Sen avulla voidaan mistä tahansa yrityksestä tehdä nasta työpaikka, kannattava ja alansa tuottavin organisaatio. Tuossa järjestyksessä.

“Believe me, the library is the temple of God. Education is the most sacred religion of all.” Gene Simmons, KISS

Olen myös pesunkestävä bibliofiili. Ystäväni sanoin ”perhana sulla on kirja jopa pesukoneen päällä!” Luen siis paljon. Mutta ennen kaikkea käyn paljon keskusteluita yritysjohdon kanssa. Jokainen porinatuokio opettaa jotain. Kaksi korvaa, yksi suu.

”Yksi pahimmista johtamiseen liittyvistä myyteistä on se, että johtaminen tulee geeneistä. Tämä on mieletöntä, sillä itse asiassa se menee päinvastoin. Johtajaksi kehitytään, ei synnytä.” Johtajuuden tutkija Warren Bennis

Parasta on nähdä valmennettavien asiakkaiden menestys. Siinä on jotain taianomaista. Johtajien stressi helpottaa. Työpäivät lyhenevät. Käyttökatteet nousevat. Tekemisen ja bisnesosaamisen taso nousee kohisten. Tulokset paranevat. Valmentamisen pitää olla myös kivaa. Sellaista pilke silmäkulmassa touhuamista. Pitää osata nauraa itselleen. Paljon.

”Sydämellä on syynsä, joita järki ei ymmärrä.” Blaise Pascal

Kun Suomessa ei ole enää huonoa johtamista, työni on tehty. Ammattijohtajakurssi on yksi keino poistaa sitä. Minua ajaa eteenpäin ajatus siitä, että työni on auttaa tuntematonta yksinhuoltajaäitiä pitämään työpaikkansa, ja onnistumaan työssään ammattimaisen johtamisen ansiosta. En ehkä koskaan tapaa tätä naista, mutta autan häntä kyseisen pumpun johtoa auttamalla. Se on minun syyni nousta ylös maanantaisin.

Vielä on siis pari projektia edessä. Tervetuloa mukaan!

Ps. Etsitkö hallitukseesi uutta jäsentä kiven kovaa bisnesosaamista? Laita viestiä. Kiinnostaa.

Pps. Tässä ehkä paras johtamista käsittelevä video mihin olen vuosien varrella törmännyt. Suosittelen.

No comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *